A Transferwise-t 2011-ben alapították, és azóta számos országban kínál rendkívül olcsó készpénzátutalásokat. Az átutalás díja általában 0,5%, ami nagyon kedvező a hagyományos banki átutaláshoz képest. Már az első pénzügyi évben az körülbelül 10 millió eurót utaltak át a cég segítségével. Közben a vállalat szerint több mint 700 millió eurósra nőtt a pénzforgalom havonta. Az cég jelenleg mintegy 400 alkalmazottal rendelkezik.

A szolgáltatóval való átutalás egyik előnye az innovatív rendszer, amellyel az átutalásokat végrehajtják. Ellentétben a versenytársakkal vagy a szokásos banki átutalással, a pénz igazából nem hagyja el az országot külföldi számlára történő küldéskor. Például ha egy Transferwise felhasználó pénzt küld Magyarországra az Egyesült Államokból, és egy másik résztvevő az Egyesült Államoka küld pénzt Magyarországról, akkor csak a fizetési információkat kell kicserélni és belföldi utalási áron jut el a pénz a címzettekhez.

A pénzösszegek belföldön maradnak, és a célszámlán jóváírásra kerülnek a megfelelő összegek. Egy összetett algoritmus határozza meg, hogy az egyes számlákra mekkora összegeket kell fizetni, és belföldi átutalással végrehajtani.

Így nem kell drága devizaátváltást végrehajtani, és az ügyfél számára az úgynevezett középárfolyamon kínálják az átváltást devizára. Ezzel az iparágban kivételes szolgáltatást nyújtanak, mivel a legtöbb pénzátutaló szolgáltató, sőt a bankok az általuk beállított átváltási árfolyamokat alkalmaznak. Így átutalással csak a tranzakciós díjak kerülnek felszámolásra. A devizaátváltás miatt nincsenek rejtett költségek.

A Transferwise előnyei és hátrányai

 • Pénzátutalás 2-3 napon belül
 • Középárfolyamon történő átváltás
 • Könnyen használható
 • Engedéllyel rendelkező és szabályozott pénzügyi vállalat
 • Az üzleti ügyfelek is használhatják
 • Innovatív, peer-to-peer rendszer a pénzátutaláshoz
 • Számos jól ismert befektető
 • A praktikus alkalmazás lehetővé teszi a pénzátutalást mobilon is
 • Az átutalás bankszámlát igényel saját néven
 • Átutalás indítása e-mailben is lehetséges

Beszámolónkkal szeretnénk bemutatni olvasóinknak a Transferwise szolgáltatásait, és érthető módon elmagyarázni, mi is van a rendszer mögött. A banki átutalások magas költsége miatt a hagyományos bankok vagy egyéb pénzátutalási szolgáltatók helyett érdemes egy költséghatékony alternatívát keresni.

Mivel a Transferwise-nál az átutalást nem vételi vagy eladási árfolyamon, hanem a valós középárfolyamon hajtod végre, többletköltség nélkül, a költségek teljesen átláthatók, és a tranzakciós költségekre korlátozódnak. Ez a legtöbb esetben 0,5%, ami kedvezőbb a már évek óta piacon levő szolgáltatókénál is.

A kondíciók és a díjak áttekintése

 • Az átutalások csak egy saját névre szóló számlával vehetők igénybe.
 • A résztvevőnek át kell utalnia az összeget, vagy hitelkártyával fizetnie. A számlájáról nem történik terhelés.
 • A praktikus Transferwise App segítségével a szolgáltatás útközben is használható.
 • A cél pénznemre való átváltás a jelenlegi középárfolyamon történik, a Transferwise nem keres az átváltáson.
 • Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozójának teljes felügyelete, és ezáltal az ügyfelek számára nagy biztonság
 • Tranzakciós díj az elküldött összeg 0,5% -a
 • A pénzátutalás kb. 2 nap
 • Szintén elérhető az üzleti ügyfelek számára
 • Kérni és indítani is lehet átutalásokat

Az Transferwise-on történő átutalás biztonságos

A TransferWise nem kifejezetten egy bank, de a cég ugyanazokat a biztonsági előírásokat követi, mint a bankok. Emellett az FCA, az Egyesült Királyság Pénzügyi felügyelete ellenőrzi és szabályozza. Szabálytalanságok esetén azonnal beavatkoznak. Minden adat titkosításra kerül a legfrissebb biztonsági szabványoknak megfelelően, mielőtt az interneten továbbítanák őket. Még az ügyes hackerek sem férhetnek hozzá az ügyfelek adataihoz.

Az automatikus szűrők mellett a Transferwise előbb vagy utóbb kéri ügyfeleit az adataik valódiságának bizonyítására. Ehhez egy hivatalos okmányt és egy másik, az aktuális tartózkodási helyet tartalmazó dokumentumot kell elküldeni e-mailben a Transferwise ügyfélszolgálatának. A helyes információk biztosítása megakadályozza a pénzmosást és csalást, és növeli a becsületes ügyfelek biztonságát.

Az eddigi ügyfelek tapasztalatai megerősítik a magas minőséget biztonság szempontjából is. Az átutalások megbízhatóan érkeznek. Ha váratlan problémák merülnének fel, az illetékes Transferwise ügyfélszolgálati csapat gyorsan és megbízhatóan segít. Minden átutalás nyomon követhető a saját Transferwise számlán, így az ügyfél mindig tudja, hol van a pénz, és hogy a címzett már megkapta-e az elküldött összeget.

Mindaddig, amíg a pénzt még nem fizették ki a címzettnek, az átutalás könnyen törölhető a Transferwise-on. Ha azonban a pénz már kifizetésre került, az átutalás nem nyújt vevővédelmet vagy valami hasonlót. Itt a felhasználó felelőssége, hogy a címzett ténylegesen megkapja a pénzt. Éppen ezért előre történő fizetést nem lehet magán Transferwise számlával indítani nem ismert partnerek felé.

A Transferwise.com egy jól megtervezett weboldal és magyar nyelven is elérhetők a főbb tartalmak. A weboldal legalján lehet kiválasztani a nyelvet és az ügyfélszolgálatban is több magyarul is beszélő ügynök ül.

A kiterjedt GYIK szekció sajnos magyarul nem érhető el. Ha továbbra is kérdéseid lennének, közvetlenül is kapcsolatba léphetsz az ügyfélszolgálattal. Átutalási tesztünkben ezt a lehetőséget kihasználva kellemes meglepetés volt a barátságos és kompetens segítség. Úgy éreztük, hogy komolyan vesznek és megértik az igényeinket.

Tapasztalataink részletesen

A Transferwise egy innovatív pénzügyi vállalat, amely új és olcsóbb módszert alkalmaz a nemzetközi átutalásokra vonatkozóan, jelentősen csökkentve a felhasználók költségeit. Ezért nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy mire jutunk az átutalási tesztünkben.

A díjak nagyon kedvezőnek tűnnek a korábbi (máshol végzett) átutalásokhoz képest.

Az átutalás csak akkor lehetséges, ha a résztvevők rendelkeznek érvényes számlával. Nem lehet valakinek pénzt átutalni, ha a célszámla nem az ő nevén van.

Az átutalási díjakat gyorsan elmagyarázzák: csak az átutalásnak vannak költségei. Nem keresnek egy fillért sem a devizaátváltáson. A feltételek részletesen és könnyen érthetőek a honlapon.

Még az üzleti átutalások is kényelmesen és gyorsan intézhetők. Hasonlóan például a PayPal-hoz, az üzleti partner pénzt kérhet ügyfeleitől.

Meg kell hagyni, hogy a TransferWise lassúbb néhány versenytársánál a két napos átutalási idővel, de még mindig gyorsabb, mint a hagyományos bankok. Ha egy utalást szeretnél indítani, az belföldi utalás lesz. Ha például Magyarországról indítod, a TransferWise magyar számlájára kell átutalást indítanod. Onnan nem kerül át külföldre a pénz. Helyette a TransferWise célországbeli számlájáról fog indulni az utalás. Így a hosszú nemzetközi feldolgozási időket kiiktatják, és nincsenek további díjak.

A cég különösen népszerű az USA-ban, mert ott gyakran számítanak fel díjakat a beérkező nemzetközi utalásokra. Mivel a Transferwise utalások belföldi számláról érkeznek, így ezeket megspórolják.

Az ügyfelek teljes körű tájékoztatást kapnak az utalás várható időtartamáról. Minden tranzakció nyomon követhető online az ügyfél számláján, sőt törölni is lehet minden gond nélkül, ha a pénz nem került még átutalásra.

Díjak és feltételek

Átutalási tesztünkben összehasonlítottuk a szolgáltató díját és feltételeit más szolgáltatókkal, majd értékeltük. Az alábbiakban szeretnénk megmagyarázni az átutalás díjszámítását, és megmutatni, hogy a pénzátutalási szolgáltató miért kínál ilyen kedvező feltételeket.

A legtöbb szolgáltatótól eltérően az átutalás nem igényel hatalmas táblát a külföldi átutalás feltételeinek meghatározására. Bár az átadás célországától függően a költségek is eltérőek, nem több tényezőből állnak, hiszen az átruházás során, ellentétben más szolgáltatókkal, az árfolyamból semmit sem keres. Így az ügyfelek csak fix százalékot fizetnek az átutalt összegért. A két ország közötti pénzküldés pontos átutalási költségei könnyen meghatározhatók a szolgáltató honlapján. Itt egyszerűen kiválaszthatja a két pénznemet, és a díjszámológép megjeleníti a megfelelő százalékot és a minimális díjat. Az átutalás során további díjak nem merülnek fel.

Az átutalások már 1 euró vagy 0,5% díj ellenében elindíthatók. Még olyan országokban is, ahol az átutalások más szolgáltatóknál általában drágák, a TransferWise viszonylag alacsony díjakat kínál.

Ez annak köszönhető, hogy a szolgáltató banki átutalásai olcsók és gyorsak a belföldi transzfer miatt. Az elküldött pénz az átutalási számlán marad az adott országban, egy másik átutalási számláról pedig indítanak egy másik utalást az adott célországban. Szigorú értelemben a pénzt ezért nem külföldre utalják, hanem csak a fizetési információkat cserélik ki.

Átutalási tapasztalatunk az alacsony költségű peer-to-peer átutalással nagyon pozitív, mert sehol máshol nem találtunk ilyen kedvező díjakat. Még akkor is, ha az átvitel nem percek alatt történik (általában körülbelül 2 napig tart), érdemes átutalni.

TransferWise Mobilon

Az olcsó és gyors átutalás már a mobiltelefonnal is elvégezhető. Így az ügyfeleknek lehetősége van arra, hogy külföldről bárhol és bármikor küldjenek pénzt. A kényelmes alkalmazás Android és iOS eszközökön fut és minden funkciója jól alkalmazkodik a kisebb érintőképernyőkhöz.

Nemcsak a pénzküldés népszerű funkció, hanem az átutalások nyomon követését is gyakran használják az ügyfelek.

A mobilalkalmazásban minden díj és aktuális árfolyam naprakész. Hogy még több pénzt takaríthass meg a külföldi átutalásokkal, választhatod, hogy tájékoztatást kaps, amikor az árfolyam elér egy bizonyos szintet. Így néhány kattintással akár útközben is elindíthatód a tranzakciót egy neked tetsző árfolyamon.

Az innovatív Transferwise mobilalkalmazással az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek fiókjukhoz. Köszönhetően annak, hogy beállíthatók árfolyamértesítések, a felhasználók kiválaszthatják a tranzakció legjobb idejét, és útközben is elindíthatják azt.

Minden pénznemben megéri használni

Tapasztalataink alapján bármelyik célországba szeretnél utalni, a TransferWise minden egyes esetben olcsóbb, mint a hagyományos banki átutalás. Emellett a TransferWise az egyetlen ilyen szolgáltató, aki nem keres az átváltáson. Ennek is köszönhető, hogy bármilyen pénznemben indított utaláshoz tudom ajánlani.

A költségek korlátozottak, és a két napos átfutási idő elfogadható.

A pénzt azonban csak átutalással lehet elküldeni. Készpénzes vagy saját bankszámla nélküli utaláshoz másik szolgáltatót kell keresni.

Az a tény, hogy belföldi átutalásként érkezik meg a pénz a címzett számlájára, leginkább az USA-ban aratott nagy sikert. Itt ugyanis az utalás fogadójának is felszámolnak díjakat a bankok.

Mit gondolnak a szakértők a TransferWise-ról?

A cég forgalma meggyőző, és néhány ismert befektető is beállt mögé. Többek között Sir Richard Branson az egyik.

A European Tech Startup Awards-nál a Transferwise lett a legjobb európai induló lett. A nyomtatott média, mint például a New York Times, a Financial Times és a The Economist is kifejezetten pozitívan értékelte a cég tevékenységét.

Ezen a ponton szeretnénk hozzátenni, hogy nem csak a pénzügyi szakértők fogadják örömmel a Transferwise kedvező díjait. Az ügyfelek is gyorsan megszeretik a céget egy-két átutalás után, miután látják a megtakarításokat.