Aliexpress magyarul: rendelés a legolcsóbban lépésről lépésre

Az Aliexpress a világ egyik legnagyobb piaca. Manapság az áruk többsége „Made in China”, azaz kínai gyártmány. Miért ne rendelnél hát direktben Kínából?

Egy másik cikkben már leírtam, hogy működik az Aliexpress. Ebben a cikkben megmutatom neked, hogy milyen egyszerű az Aliexpressen regisztrálni (magyar nyelven!) és vásárolni.

A legfrissebb akciós termékekért kattints a gombra:

Tartalom

1. Aliexpress magyarul

Az AliExpress magyar változatára való váltáshoz először kattints ide vagy az alábbi gombra (mindkettő új ablakban nyílik meg).

Jobb oldalon kattints a „Language” nevű linkre ahogy az alábbi kép mutatja.

Nyelv link

Ezt követően kattints a „Select Language” linkre és a megjelenő listában válaszd a „Hungarian”-t.

Magyar kiválasztása

Sajnos az Aliexpress-nek nincs valódi magyar nyelvű oldala. A Google Fordítót használják automatikus fordításhoz. Ez néha nem teljesen pontosan fordít.

Ha mindent jól csináltál, az oldal tetején megjelenik egy Google Fordító sáv. Ezzel bármikor kikapcsolhatod a fordítást.

2. Aliexpress regisztráció

Ha mindez megvolt, kezdhetjük a regisztrációt.

Kattints a „Bejelentkezés”, majd a „Csatlakozz ingyen” gombra.

Csatlakozz

A következő oldalon két lehetőséged van:

 1. Regisztrálhatsz Facebookkal;
 2. Kitöltöd az adatokat és hagyományosan regisztrálsz.

Regisztráció Facebookkal

Ez az egyszerűbb módja a regisztrálásnak. Kattints a „Sign up using Facebook” gombra.

Regisztráció Facebookkal

Hagyományos regisztráció

Ha a hagyományos regisztrációt választod, meg kell adnod az adataidat. Valamiért ez az oldal nem fordítódik le, úgyhogy segítek.

 1. Email cím
 2. First name = Keresztnév
 3. Last name = Vezetéknév
 4. Jelszó (csak betűkből és számokból)
 5. Jelszó megismétlése
 6. Ellenőrző kód – amit a torzított képen látsz

Ha mindent jól csináltál, zöld egy zöld hátterű üzenet jelenik meg.

Aliexpress Siker

A következő lépésben meg kell erősítened az email címedet. Ezért az Aliexpress kiküld egy emailt. Kattints a sárga gombra.

Aliexpress Welcome

Egy újabb zöld hátterű üzenet tudatja, ha mindent jól csináltál.

3. Szállítási cím megadása

A szállítási címet később is megadhatod, de szerintem érdemes letudni az elején, így később már csak a rendeléssel kell foglalkozni.

Kattints a „Saját Aliexpress” gombra.

Néha feldob az Ali egy ablakot, amiben arra kér, hogy adj meg magadról több információt. Ez önkéntes, nyugodtan bezárhatod.

Aliexpress cím megadása

4. Aliexpress rendelés leadása magyarul

Miután átállítottad az oldalt magyar nyelvre, utána is sajnos előfordulhat, hogy magyarul beírva nem találjuk meg a keresett terméket. Ilyenkor érdemes angolul próbálkozni, melyhez az ezen linken elérhető Google fordító a legjobb megoldás. Baloldalra beírod, mit szeretnél lefordítani (válaszd a magyar nyelvet). Jobb oldalon válaszd ki az angolt, majd kattints a kék ’Fordítás’ gombra. Az angol találatot ezután egyszerűen másold be az Aliexpress keresőjébe és kattints a narancssárga színnel jelölt nagyító ikonra.

Google Fordító
Aliexpress keresés

Az így lefordított terméknevet be kell másolni a kereső mezőbe fent középen. A példában „sunglasses”-ra keresünk.

Ezután a rendszer kiadja a találatokat. Ha akarod, további szűréseket is alkalmazhatsz. Ilyen például az ár szerint növekvő vagy csökkenő sorrendbe rendezés, vagy bejelölheted, ha csak azokat a termékeket szeretnéd látni, amelyekhez ingyenes szállítás tartozik.

Keresési eredmények

A kívánt termékre rákattintva a termékoldalra érkezel, ahol minden információ elérhető a termékről, illetve itt tudod a vásárlói kosaradhoz adni, amit vásárolni szeretnél.

Ha elérhető a termékből több fajta szín illetve méret, ezen az oldalon tudod kiválasztani a számodra megfelelőt. Ha gondban lennél pl. a mérettel, a legtöbb eladó csatol mérettáblázatot a termékleírásban, így ott ki tudod választani a neked leginkább megfelelőt.

Aliexpress termékoldal

Ha a terméket meg szeretnéd venni, kattints a ’kosárban’ gombra. Ha félretennéd későbbre a terméket, add hozzá a kívánságlistához ( ’Add to wish list’ ) így bármikor meg tudod találni, ha mégis meg akarod venni.

Aliexpress termékoldal részletek

A termékoldalon a következő füleket találod:

 • Termék leírás: itt részletesen megtudhatod a termék fizikai paramétereit, gyártóját, anyagát, méretét, láthatsz képeket, rövid használati útmutatót (amennyiben kell hozzá)
 • Feedback (vásárlói vélemények): ide kattintva olvashatsz a termékről véleményeket, értékeléseket, láthatsz vásárlók által feltöltött képeket a termékről. Itt is érdemes lehet Google fordítót alkalmazni, mivel sok vélemény idegen nyelven van
 • Szállítás és Fizetés / Az eladó garanciák: szállítási és fizetési feltételeknek olvashatsz utána. Fontos tudni, hogy az Aliexpress védi a fogyasztót, tehát amennyiben a terméket az igért időtartam alatt nem kapod meg (általában 60 nap, a rendszer számolja és figyelmeztető emailt küld) akkor visszaigényelheted a pénzed pár kattintással. Ennek folyamatáról a későbbiekben még lesz szó.
Termékleírás

Ha a terméket hozzáadtad a kosaradhoz, a következő üzenetet kapod. Ilyenkor választhatsz, hogy folytatod-e a vásárlást (azaz vsásrolsz-e még valamit), vagy tovább lépsz a kosaradhoz és fizetsz.

Kosár vagy vásárlás folytatása

A vásárlói kosarad a következőképp néz ki most a napszemüveggel, amit meg szeretnél venni. Ellenőrizd mindig a mennyiséget, nehogy véletlenül túl sok napszemüveged legyen otthon! Itt egy termék van csak a kosaradban, ezért bátran kattints a „Vedd meg mind” gombra. Itt a fogyasztóvédelmi visszatérítéseket hagyd bepipálva, egyrészt mert ingyenes, másrészt meg szükséged lehet rá, ha a szállítás nem teljesülne (erről részletesebben később).

Kosár

Szállítás és fizetés

A következőkben a szállítási és fizetési adatokat kell megadni.

Szállítási cím rendeléskor

Az oldal sajnos nem jelenik meg magyarul, így a szállítási címet a következőképpen kell megadni

 • Contact Name: Név
 • Country/Region: Hungaryt válaszd amennyiben Magyarországra szeretnél rendelni
 • Street Address: Utca, házszám
 • City: Város
 • State/Province/Region: Megye
 • Zip/postal code: irányítószám
 • Mobile: telefonszám, érdemes megadni, nem fognak hívogatni.

Set as default: ezt érdemes bepipálni, ha általában arra a címre rendelsz, amit megadtál, így egy újabb rendelésnél nem kell már kitölteni az adatokat

Ha mindent kitöltöttél, kattints a „Save and ship to this address” gombra, és add meg a kívánt fizetési módot.

A legegyszerűbb fizetési mód, amit én is ajánlok, az a bankkártyás fizetés. Itt simán megadhatod a kártya adataidat. Az adatbiztonság miatt nem kell aggódnod, az Aliexpress ezeket nem továbbítja az eladóknak, szigorú biztonsági és adatvédelmi szabályok mellett kezeli.

Fizetés bankkártyával

Az oldal itt sem fordítja le magyarra a kért információkat. Ezek a következők:

 • Card Number: Bankkártya szám, kötőjelek nélkül
 • Expiry date: lejárati dátum
 • Security code: a kártya hátoldalán található 3 jegyű biztonsági kód
 • Cardholder name: Keresztneved (first name) ezután pedig családneved (last name)

A „Done” gombra kattintva adhatod hozzá a fenti adatokat a fizetési módhoz.

Ha van esetleg bármilyen kuponkódod az Aliexpress-hez, akkor azt it tudod megadni. Ha mindent szépen kitöltöttél, és jól átgondoltad, hogy tényleg kell-e az a napszemüveg a meglévő 8 másik mellé, akkor kattints a „Confirm & Pay” gombra a vásárlás megerősítéséhez és a fizetéshez.

Buyer protection

A megerősítés után kapni fogsz egy emailt a rendelésről, illetve az Aliexpress felületen is fogod látni, a ’rendeléseim’ menüpont alatt.

5. Vám és ÁFA

Bizonyos érték felett vámot és ÁFA-t kell fizetni a külföldről érkező termékekre. 2021 július 1.-től értéktől függetlenül kell ÁFA-t fizetni.

 • 150 euró értékig csak 27% áfát kell fizetni
 • 150 euró felett vámot és áfát is kell fizetni

A vám mértéke 1-12% között mozoghat. Kínából rendelt elektronikai cikkekre általában 1,5-4% szokott lenni. Emellett a Posta is felszámít vámkezelési díjat, ami szintén érték alapján változik.

Ha vámköteles csomagod érkezik, a Magyar Posta levélben értesít. Kérnek tőled egy vámkezelési megbízást, amiben meg kell adnod a csomag értékét. A vámosok általában egy screenshotot is kérnek a fizetésről.

Ez alapján határozzák meg a vám és ÁFA mértékét.

Érdemes a Postának és a NAV-nak is minél előbb átküldeni a szükséges dokumentumokat. Ha 30 napnál tovább húzódik a vámolás, a Posta visszaküldi a csomagot a feladónak.