Mi az a Netflix? Hogyan működik a Netflix? Mennyibe kerül a Netflix? Biztosan felvetődtek már bennetek ezek és más kérdések is. Ebben a cikkben mindenre választ adunk!

Mi a Netflix?

A Netflix egy streaming szolgáltatás, amelyen filmeket és sorozatokat nézhetsz és a legtöbb okos eszközön (TV, PC, laptop, okostelefon és tablet) elérheted.

A Netflix használatához először regisztrálnod kell. Ha a regisztráció sikeres volt, jelentkezz be a Netflix-be. A filmek és sorozatok azonnal elérhetőek. Ha okos TV-d van, a Netflix alkalmazás többnyire előtelepítve van.

Nyisd meg az alkalmazást a távirányítóval, jelentkezz be, és nézheted az összes tartalmat közvetlenül a tévéden. Az összes viszonylag új okos TV-n fut az alkalmazás. Természetesen internetkapcsolatra van szükség a streameléshez. Alternatív megoldásként a tv-készülék USB-portját is használhatod, hogy okos TV-vé alakítsd. Például a Google Chromecast Stick alkalmas erre (vagy bármilyen android stick).

Ha nincs TV-d vagy nem fut rajta a Netflix, használhatod PC-n vagy laptopon is. Egyszerűen csak nyisd meg Netflix honlapját a böngészőben. Okostelefonon vagy táblagépen pedig csak indítsd el a Netflix alkalmazás letöltését az iTunes vagy a Google Play Áruházból.

Filmek és sorozatok a Netflixen

A népszerű streaming szolgáltatás arról ismert, hogy filmek és sorozatok nagy választékát kínálja. Magyarországon jelenleg körülbelül 1300 film és 300 sorozat érhető el, és minden hónapban adnak hozzá új tartalmat.

Szerzői jogi szabályozások miatt a Magyarországon ez a szám limitáltnak mondható. Az USA-ban és Nagy Britanniában ennek sokszorosa érhető el.

Más szolgáltatókkal ellentétben a Netflix masszívan magas színvonalú házon belüli produkciókat készít. Ilyen például a “House of Cards”, az “Orange is the new black” vagy a “Narcos” sorozatok.

Emellett gyermekműsorok széles választéka is elérhető.

Sajnos jelenleg nincs közvetlenül megtekinthető Netflix film- és sorozatlista. De mivel van próbaidőszak, egyszerűen végignézheted a tartalmakat.
Mennyibe kerül a Netflix?

Gyakori a kérdés: “Ingyenes a Netflix?” Az rövid válasz: Igen. A Netflixet egy hónapig ingyen kipróbálhatod. A hónap végén azonban előfizetést kell választanod, ha továbbra is használni kívánod a szolgáltatást.

Íme a Netflix csomagok árai, és hogy mit kapsz a pénzedért.

  • Base: 2490 Ft havonta. Egyszerre csak egy eszközön használhatod. Legyen szó TV-ről, PC-ről, laptopról, okostelefonról vagy tabletról, nem számít. A minőség itt a legrosszabb: a HD-t és az ultra HD-t nem kapod meg.
  • Standard: 13190 Ft havonta. Ez a csomag kiváló lehet párok számára, mivel különböző filmek és sorozatok egyszerre játszhatók le két eszközön. Ezenkívül HD minőségben is elérhető a tartalom.
  • Premium: 3990 Ft havonta. Ideális családok, barátok és kollégák körében. Itt akár négy ember is nézheti egyszerre a tartalmakat, és mindenkinek saját kis fiókja van. A filmek és sorozatok Ultra HD minőségben is lejátszhatók (amelyiknél rendelkezésre áll az opció).

Hogyan fizethetsz a Netflix-nek?

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz: bankkártya, PayPal, vagy akár az iTunes vagy a Google Play.

Netflix hibaelhárítás

Mint minden online szolgáltatás esetében, a Netflix-nél is tapasztalhatunk problémákat. A legtöbb esetben ez nem a Netflix hibája, hanem az internetkapcsolatunk valamelyik pontja adja fel a harcot a nagy adatforgalom miatt.

Ha akadozik vagy lefagy a kép, az általában az internetkapcsolatnak tudható be. Bizonyos esetekben elegendő újraindítani az routert.

Hosszú távon problematikus, ha az internet sebessége túl alacsony. Legalább 0,5 Mbps sebességre van szükség a Netflix futtatásához. De amint HD vagy Ultra HD filmeket vagy tévéműsorokat szeretnél nézni, ez megugrik 5-25 Mbit/s-ra. A hazai hálózatokon ez ritkán probléma. Mobileszközökön inkább a felhasznált adatmennyiség lehet érdekes.

A Netflix lemondása – így működik

Ha már nincs szükséged a Netflixre, gyorsan és egyszerűen felmondható a szolgáltatás. A legjobb az, hogy nincs felmondási idő. A Netflixet bármikor felmondhatod, és a hozzáférés az utolsó számlázási hónap végén szűnik meg.