Hogy működik a Netflix?

Mi az a Netflix? Hogyan működik a Netflix? Mennyibe kerül a Netflix? Biztosan felvetődtek már bennetek ezek és más kérdések is. Ebben a cikkben mindenre választ adunk!

Tartalom

Mi a Netflix?

A Netflix egy streaming szolgáltatás, amelyen filmeket és sorozatokat nézhetsz és a legtöbb okos eszközön (TV, PC, laptop, okostelefon és tablet) elérheted.

A Netflix használatához először regisztrálnod kell. Ha a regisztráció sikeres volt, jelentkezz be a Netflix-be. A filmek és sorozatok azonnal elérhetőek. Ha okos TV-d van, a Netflix alkalmazás többnyire előtelepítve van.

Nyisd meg az alkalmazást a távirányítóval, jelentkezz be, és nézheted az összes tartalmat közvetlenül a tévéden. Az összes viszonylag új okos TV-n fut az alkalmazás. Természetesen internetkapcsolatra van szükség a streameléshez. Alternatív megoldásként a tv-készülék USB-portját is használhatod, hogy okos TV-vé alakítsd. Például a Google Chromecast Stick alkalmas erre (vagy bármilyen android stick).

Ha nincs TV-d vagy nem fut rajta a Netflix, használhatod PC-n vagy laptopon is. Egyszerűen csak nyisd meg Netflix honlapját a böngészőben. Okostelefonon vagy táblagépen pedig csak indítsd el a Netflix alkalmazás letöltését az iTunes vagy a Google Play Áruházból.

Filmek és sorozatok a Netflixen

A népszerű streaming szolgáltatás arról ismert, hogy filmek és sorozatok nagy választékát kínálja. A magyar Netflix megjelenésekor még limitált számban voltak elérhetők filmek és sorozatok. 2021-re Magyarország a top 10-ben van világszinten az elérhető filmek és sorozatok számát tekintve (6000 körül).

Más szolgáltatókkal ellentétben a Netflix masszívan magas színvonalú házon belüli produkciókat készít. Ilyen például a „House of Cards”, az „Orange is the new black” vagy a „Narcos” sorozatok.

Emellett gyermekműsorok széles választéka is elérhető.

Sajnos jelenleg nincs közvetlenül megtekinthető Netflix film- és sorozatlista. De mivel van próbaidőszak, egyszerűen végignézheted a tartalmakat.

Mennyibe kerül a Netflix?

Gyakori a kérdés: „Ingyenes a Netflix?” Az rövid válasz: Igen. A Netflixet egy hónapig ingyen kipróbálhatod. A hónap végén azonban előfizetést kell választanod, ha továbbra is használni kívánod a szolgáltatást.

Íme a Netflix csomagok árai, és hogy mit kapsz a pénzedért.

  • Base: 2490 Ft havonta. Egyszerre csak egy eszközön használhatod. Legyen szó TV-ről, PC-ről, laptopról, okostelefonról vagy tabletról, nem számít. A minőség itt a legrosszabb: a HD-t és az ultra HD-t nem kapod meg.
  • Standard: 13190 Ft havonta. Ez a csomag kiváló lehet párok számára, mivel különböző filmek és sorozatok egyszerre játszhatók le két eszközön. Ezenkívül HD minőségben is elérhető a tartalom.
  • Premium: 3990 Ft havonta. Ideális családok, barátok és kollégák körében. Itt akár négy ember is nézheti egyszerre a tartalmakat, és mindenkinek saját kis fiókja van. A filmek és sorozatok Ultra HD minőségben is lejátszhatók (amelyiknél rendelkezésre áll az opció).

Hogyan fizethetsz a Netflix-nek?

Az alábbi lehetőségek közül választhatsz: bankkártya, PayPal, vagy akár az iTunes vagy a Google Play.

Netflix hibaelhárítás

Mint minden online szolgáltatás esetében, a Netflix-nél is tapasztalhatunk problémákat. A legtöbb esetben ez nem a Netflix hibája, hanem az internetkapcsolatunk valamelyik pontja adja fel a harcot a nagy adatforgalom miatt.

Ha akadozik vagy lefagy a kép, az általában az internetkapcsolatnak tudható be. Bizonyos esetekben elegendő újraindítani az routert.

Hosszú távon problematikus, ha az internet sebessége túl alacsony. Legalább 0,5 Mbps sebességre van szükség a Netflix futtatásához. De amint HD vagy Ultra HD filmeket vagy tévéműsorokat szeretnél nézni, ez megugrik 5-25 Mbit/s-ra. A hazai hálózatokon ez ritkán probléma. Mobileszközökön inkább a felhasznált adatmennyiség lehet érdekes.

A Netflix lemondása – így működik

Ha már nincs szükséged a Netflixre, gyorsan és egyszerűen felmondható a szolgáltatás. A legjobb az, hogy nincs felmondási idő. A Netflixet bármikor felmondhatod, és a hozzáférés az utolsó számlázási hónap végén szűnik meg.