Hogy működik a Tinder?

Szeretnél ismerkedni, de nem tudod hogy működik a Tinder? És mit kell tenni, hogy sikeres legyen az ismerkedés?

Ebben a cikkben megválaszoljuk az összes kérdésedet a Tinder-ről. Nemcsak egy technikai leírást kapsz itt, hanem néhány tippet is.

Tartalom

Megéri Tinderezni?

Társkereső oldalaknál és appoknál a legfontosabb dolog, hogy sokan regisztráltak-e rá. Nincs értelme olyan társkeresőbe regisztrálni, ahol nagyon kevés ember van.

A Tinder esetében nem kell ettől tartani, sok millió ember regisztrált világszerte. Magyarországon is rengeteg felhasználója van.

A legtöbb felhasználó 18-34 éves, tehát ha ebbe a korosztályba tartozol, akkor neked kifejezetten hasznos lehet a Tinder.

A nagyvárosokban még jobbak az esélyeid az ideális pár megtalálására, hiszen itt sokkal több felhasználó elérhető.

Töltsd le, telepítsd, regisztrálj

Szóval hogyan is működik a Tinder?

Ahhoz, hogy elkészíthesd a profilodat, meg kell tenned azt, amit már sok millió szingli megtett: le kell tölteni az alkalmazást az okostelefonodra.

Ez teljesen ingyenes mind a Google Play Áruházban, mind az Apple App Store-ban.

Régebben csak Facebook profillal lehetett regisztrálni, de ma már telefonszámmal is lehet. Ha nem a Facebook-os regisztrációt választod, nem tudod beimportálni az adatokat és képeket, viszont talán adatvédelmi szempontból barátságosabb megoldás.

Készíts egy vonzó profilt

A legtöbb férfi csalódik a Tinderben, és ennek a legfőbb oka a nem megfelelően elkészített profil. Gagyi szelfiket tölt fel, feszíti az izmokat és uncsi bemutatkozó szöveget tölt fel.

A legfontosabb szabály: ha a profilod első pillantásra nem elég vonzó, nem fog tetszeni a felhasználóknak és így nem léphetsz kapcsolatba velük.

Az első benyomás a legfontosabb!

Tölts fel igényes képeket és írj igényes bemutatkozó szöveget.

A megfelelő keresés beállítása

Mielőtt elkezdesz jobbra-balra húzogatni, meg kell adnod a keresési feltételeket. Valószínűleg nem szeretnél egy húsz évvel idősebb nővel chatelni, aki ráadásul az ország másik felében lakik.

Ezért állítsd be a korosztályt és a keresési sugarat. A korosztály nyilván preferencia kérése, a keresési sugár lehet pl. 20 kilométer.

Ezeket később természetesen meg lehet változtatni.

Bejön? Húzz jobbra!

Az gondolom megvan, hogy ha tetszik valaki, jobbra húzok. Ellenkező esetben balra. Akkor írhat két felhasználó egymásnak, ha mindketten jobbra húzták a másikat.

A korábban beállított keresési beállításoknak megfelelő felhasználók képei egyesével jelennek meg az alkalmazásban. Húzás után jön a következő. Ha nem tetszik valaki, azt húzd balra. Megjelenik egy új profil, és kezdődik elölről.

Amint egy felhasználó jobbra húz, van egy „match”-ed. Az ingyenes verzóban van egy napi kvóta a lájkokra, ezt követően várnod kell másnapig az újabb lájkok kiosztásával.

Technikailag nem egy bonyolult dolog, de a sikerhez érdemes kicsit mélyebben beleásni a Tinder működésébe.

Hogy működik a Tinder algoritmus?

Ennek elmagyarázása meglehetősen összetett.

A társkereső alkalmazás minden felhasználót rangsorba rendezi egy úgynevezett ELO-pontszám alapján. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a láthatóság a Tinderben (vagyis több lehetséges partnernek jelenik meg).

Ezenkívül a Tinder elsősorban azokat a felhasználókat javasolja, akiknek hasonló ELO-pontszáma van, mint neked. Úgy tűnik, hogy aki sok lájkot szerez, viszont válogatós a lájkok kiosztásánál, növekszik a rangsorban, és javíthatja az ELO pontszámát.

Érdemes tehát odafigyelni a Tinder algoritmusra és optimalizálni a viselkedését annak érdekében, hogy több és jobb egyezést hozzunk létre!

Fontos tipp: ne lájkolj mindekit, csak maximum a profilok 40-60 százalékát!

Megéri szuper lájkokat osztani?

Ha valaki kifejezetten tetszik, lehetőséged van ezt az érdeklődést egy szuper lájkban kifejezni. Ehhez nem kell mást tenned, mint felfelé csúsztatni őt, vagy a kék csillagra koppintani.

Pszichológiai szempontból nem biztos, hogy célravezető. Hiszen kicsit olyan, mint egy térdrebolrulás a másik előtt. Ha valaki igazán magabiztos, nincs szüksége ilyen plusz eszközökre. Lesz enélkül és egyezése bőven.

Hogy működik a Tinder Gold vagy a Plus?

A Gold és a Plus jónéhány extra funkciót biztosít:

  • több szuper lájk minden nap
  • korlátozd saját láthatóságod
  • helyszínválasztás
  • korlátlan számú lájkok
  • lájk visszavonássa
  • lásd, hogy kik lájkoltak (csak a Gold-on).

A havi költségek nagyon különbözőek lehetnek. Ezek az előfizetés időtartamától és a felhasználói életkortól is függnek.

Tapasztalatom szerint ezekre a funkciókra nincs szükség. Az egyetlen, ami esetleg jól jöhet, az a korlátlan számú lájk.

Az első üzenet

Oké, valaki jobbra húzott. Ez még nem jelenti azt, hogy tényleg lesz köztetek valami. Az első lépés egy üzenet írása.

A legtöbben itt rontják el:

  • szexuális utalások,
  • csajozós dumák,
  • unalmas szövegek.

Az eredmény, hogy nem fogsz választ kapni.

Érdemes valami olyanról írni, amit pl. a képén látsz. A jó humor is segít :)